בעתיד הנראה לעין לא נאכל לחם מחיטה מהונדסת: מונסנטו, ענקית הביו-חקלאות, הודיעה כי תגנוז את התוכניות שלה לייצר חיטה כזו, שתהיה עמידה לחומרים קוטלי עשבים.
החברה הודיעה שהפיתוח בוטל מסיבות כלכליות – תקציב הפיתוח, 5 מיליון דולר לשנה, יקר לה מדי – ולא בגלל הלחץ שהפעילו הארגונים הירוקים והחקלאים המתנגדים להנדסה גנטית. אבל זה לא מפריע לירוקים לחגוג – עניין החיטה קריטי במיוחד, כיוון שמדובר ביבול המיועד רובו ככולו למאכל בני אדם, כפי שהוא. הצמחים שהונדסו עד היום (כותנה, תירס, קנולה) אושרו למאכל בעלי חיים או לשימוש כחומרי גלם בלבד.
* * *
ואם במונסנטו עסקינן, אני משלימה חוב ישן ומכירה לכם את פרסי שמייסר, חקלאי קנדי הטוען כי יבול הקנולה שלו "נדבק" בתכונות הקנולה המהונדסת של מונסנטו. החברה מצדה טוענת כי שמייסר הפר את הפטנט שלה על הצמח, וגם תבעה אותו בשל כך. המאבק בין האדם הפרטי והתאגיד מתנהל מאז 1997 בבתי המשפט, וגם באתר האינטרנט של שמייסר, המשווה אותו למלחמת דוד בגוליית. לאחר ששני בתי משפט פסקו לטובת מונסנטו וחייבו את החקלאי לשלם הוצאות משפט, אמור התיק להגיע לבית המשפט העליון בקנדה.
בינתיים הפך שמייסר לגיבור תרבות של הירוקים ומתנגדי האנטי-גלובליזציה, עשו עליו סרט תיעודי, והוא מרצה בכנסים חברתיים וחקלאיים, ומתראיין תחת הסלוגן: "אל תוותרו על הזכויות שלכם על הזרעים!" באנגלית זה בטח נשמע יותר טוב.
עדכון, 30.5: מונסנטו זכתה בבית המשפט העליון.